
1/2 pečenega piščanca, zelenjavni riž
Meso piščanca spada med kuretino. Piščanec pohanec je ob zakolu star okoli 6 tednov in težak 30-50 dag, večji piščanci pa tehtajo 1-2 kg. Izredno priljubljen je ocvrt piščanec v dunajskem paniranju. Piščančje meso je vir fosforja, kalcija, železa in vitaminov B.
Riž je najbolj primeren za kuhanje in dušenje, za narastke in nadeve. Vsaka vrsta potrebuje svoj način priprave. Dušen riž je hitro in enostavno pripravljena jed, ki se uživa kot vse stranska priloga. Z dodano čvrsto zelenjavo pa postane jed zelo hranljiva – vitamini, minerali, prehranske vlaknine.
KOT ZANIMIVOST:
Nekaj razlike je med temnim in belim mesom – slednje ima manj maščobe, a tudi manj železa in vitaminov B.
Riž je visoka tropska trava, katero so Tajci sadili že pred 5500 leti in Kitajci pred 500 leti. V Evropo so ga čez Egipt prinesli križarji.
Hranilna in energijska vrednost porcije jedi
Porcija | 480 g |
Energijska vrednost | 679 kcal |
Energijska vrednost | 2852 kJ |
Hranilna vrednost | |
---|---|
Maščobe | 28,1 g |
Nasičene maščobne kisline | 6,6 g |
Ogljikovi hidrati | 54,9 g |
Sladkorji | 2,1 g |
Beljakovine | 50,6 g |
Prehranske vlaknine | 3,1 g |
Informacije o alergenih
ZELENJAVNI RIŽ (listna zelena, sledi mleka)
![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Brez alergenov | Zelena | Raki | Jajca | Ribe | Gluten | Mleko | Volčji bob | Mehkužci | Gorčica | Oreški | Arašidi | Sezam | Soja | Žveplov dioksid |
![]() |
![]() |
Krožnik želja, pohval & pripomb
Imate skrite želje, kaj si želite naslednjič na vašem 123 krožniku? Veseli bomo tudi vsakršne pohvale ali pripombe :)
Ste vi pošiljatelj e-maila:
Zveste goste nagrajujemo s 15% popustom*!
Vas zanima kako do popusta? Izpolnite spodnji obrazec in v najkrajšem možnem času Vam bomo posredovali opis programa ugodnosti, ki smo ga razvili prav za Vas.
Ste vi pošiljatelj e-maila:
*Popust ne velja za alkoholne in tobačne izdelke. Popusti se med seboj ne seštevajo, temveč se obračunavajo zaporedno.