• Kartica 123
  • AKCIJE
    • Študentska prehrana

Azijska rižota s piščancem

Azijska kuhinja vsebuje več različnih tipov kuhe, ki so značilne za posamezni del Azije: srednjeazijsko kuhinjo, vzhodnoazijsko kuhinjo, severnoazijsko kuhinjo, južnoazijsko kuhinjo,… Za vsako izmed teh kuhinji je značilen način kuhe, kuharskih praks in običajev. Sestavine, ki so skupne vsem jedem, ne glede na to iz katerega dela Azije prihajajo, so: riž, ingver, česen, sezamovo olje, čili, suha čebula, soja in tofu. Med običajne načine kuhanja v Azijski kuhinji prištevamo: praženje, parjenje in cvrtje.1

KOT ZANIMIVOST:

Skupno živilo v Azijski kuhinji, ne glede na regijo, je riž, vendar so v različnih regijah priljubljene različne vrste riža. Basmati riž je priljubljen v Indiji, jasminov riž v jugovzhodni Aziji, dolgozrnati riž pa na Kitajskem, Japonskem in na Koreji.1

1. https://en.wikipedia.org/wiki/Asian_cuisine

Hranilna in energijska vrednost porcije jedi

Porcija 460g
Energijska vrednost 259 kcal
Energijska vrednost 1088 kJ
Hranilna vrednost
Maščobe 7,5 g
Nasičene maščobne kisline 1,2 g
Ogljikovi hidrati 17,1 g
Sladkorji 0,8 g
Beljakovine 31,2 g
Prehranske vlaknine 3,8 g

Informacije o alergenih

pšenica, soja, sledi jajc, sledi mleka, sledi zelene

Slorest d.o.o.
Verovškova 55a
1000 Ljubljana


tel.: +386 (0)1 300 42 40
fax: +386 (0)1 300 42 60
e-mail: info@slorest.si


Izdelava spletne strani: Sibit d.o.o. | Slorest d.o.o. © 2025
Naša spletna stran uporablja piškotke Za boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska uporabljamo piškotke. Če se z namestitvijo piškotkov strinjate, kliknite »shrani« in nemoteno nadaljujte z uporabo spletne strani.ShraniNE
Nastavitev piškotkov