Azijska rižota s piščancem
Azijska kuhinja vsebuje več različnih tipov kuhe, ki so značilne za posamezni del Azije: srednjeazijsko kuhinjo, vzhodnoazijsko kuhinjo, severnoazijsko kuhinjo, južnoazijsko kuhinjo,… Za vsako izmed teh kuhinji je značilen način kuhe, kuharskih praks in običajev. Sestavine, ki so skupne vsem jedem, ne glede na to iz katerega dela Azije prihajajo, so: riž, ingver, česen, sezamovo olje, čili, suha čebula, soja in tofu. Med običajne načine kuhanja v Azijski kuhinji prištevamo: praženje, parjenje in cvrtje.1
KOT ZANIMIVOST:
Skupno živilo v Azijski kuhinji, ne glede na regijo, je riž, vendar so v različnih regijah priljubljene različne vrste riža. Basmati riž je priljubljen v Indiji, jasminov riž v jugovzhodni Aziji, dolgozrnati riž pa na Kitajskem, Japonskem in na Koreji.1
1. https://en.wikipedia.org/wiki/Asian_cuisine
Hranilna in energijska vrednost porcije jedi
Porcija | 460g |
Energijska vrednost | 259 kcal |
Energijska vrednost | 1088 kJ |
Hranilna vrednost | |
---|---|
Maščobe | 7,5 g |
Nasičene maščobne kisline | 1,2 g |
Ogljikovi hidrati | 17,1 g |
Sladkorji | 0,8 g |
Beljakovine | 31,2 g |
Prehranske vlaknine | 3,8 g |
Informacije o alergenih
pšenica, soja, sledi jajc, sledi mleka, sledi zelene
![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
![]() |
![]() |