Bučke polnjene s piščančjim mesom, dušen ohrovt
Je zdrav in lahek obrok. Bučke so izredno lahko prebavljivo živilo, z majhno energetsko vrednostjo, vendar veliko vsebnostjo vitaminov in mineralov- predvsem kalija, fosforja, kalcija ter vitamina C, vitaminov skupine B in vitamina E (v lupini). Ker so lahko prebavljive so primerne za ljudi z občutljivo prebavo. Dodatek piščančjega mesa obogati jed z beljakovinami in s tem zagotovi podaljšan občutek sitosti ter oskrbo z vsemi potrebnimi aminokislinami. Zaužitje obroka s takšno kombinacijo je tako priporočljiva za užitje tudi po športni aktivnosti. 1
KOT ZANIMIVOST:
Piščančji file je pusto belo meso, saj vsebuje malo nasičenih maščob in je vir vitaminov B, fosforja, kalcija in železa. Sodi med lažje prebavljive vrste mesa, saj je mehko in pusto z zelo malo maščob. 1
1. Novak B in Lenarčič S. Kuharska enciklopedija: Svet gastronomije od A do Ž. 1. izd. Ljubljana. Modrijan založba d.o.o., 2009
Hranilna in energijska vrednost porcije jedi
Porcija | 550 g |
Energijska vrednost | 747 kcal |
Energijska vrednost | 3139 kJ |
Hranilna vrednost | |
---|---|
Maščobe | 43,3 g |
Nasičene maščobne kisline | 12,6 g |
Ogljikovi hidrati | 48,2 g |
Sladkorji | 16,1 g |
Beljakovine | 40,8 g |
Prehranske vlaknine | 11,5 g |
Informacije o alergenih
POLNJENE BUČKE S PIŠČANČJIM MESOM (jajca, mleko), DUŠEN OHROVT (pšenica)