
Bučkina kremna juha
Plodovi bučk so večinoma svetlozeleni ali temnozeleni, meso je belo do svetlozeleno z majhnimi, mehkimi in užitnimi semeni. Bučke imajo relativno nevtralen okus, zato se podajo skoraj k vsem jedem. Bučkina juha iz majhnih zelenih bučk je nizkokalorična predjed, ki nas oskrbi z elektroliti in vitamini – provitamin A, vitamin C, vitamin K, folati, holin. 1,2
KOT ZANIMIVOST:
Okoli leta 1960 so razvili tudi bučke, ki jim rečejo vegetable spaghetti »rastlinski špageti« ali spaghetti squash »špagetna buča«. Najbolj primerna zelišča za jedi z bučkami so bazilika, luštrek, timijan in česen. 2
1http://www.e-branjevka.si/index.php?page=2&maincatid=31&artid=62
2Novak B in Lenarčič S. Kuharska enciklopedija: Svet gastronomije od A do Ž. 1. izd. Ljubljana. Modrijan založba d.o.o., 2009
Hranilna in energijska vrednost porcije jedi
Porcija | 150 ml |
Energijska vrednost | 87 kcal |
Energijska vrednost | 365 kJ |
Hranilna vrednost | |
---|---|
Maščobe | 6,5 g |
Nasičene maščobne kisline | 2,2 g |
Ogljikovi hidrati | 5,0 g |
Sladkorji | 2,2 g |
Beljakovine | 2,4 g |
Prehranske vlaknine | 1,1 g |
Informacije o alergenih
pšenica, mlečni izdelek, soja, zelena
![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Brez alergenov | Zelena | Raki | Jajca | Ribe | Gluten | Mleko | Volčji bob | Mehkužci | Gorčica | Oreški | Arašidi | Sezam | Soja | Žveplov dioksid |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Krožnik želja, pohval & pripomb
Imate skrite želje, kaj si želite naslednjič na vašem 123 krožniku? Veseli bomo tudi vsakršne pohvale ali pripombe :)
Ste vi pošiljatelj e-maila:
Zveste goste nagrajujemo s 15% popustom*!
Vas zanima kako do popusta? Izpolnite spodnji obrazec in v najkrajšem možnem času Vam bomo posredovali opis programa ugodnosti, ki smo ga razvili prav za Vas.
Ste vi pošiljatelj e-maila:
*Popust ne velja za alkoholne in tobačne izdelke. Popusti se med seboj ne seštevajo, temveč se obračunavajo zaporedno.