Bučna juha
Rod bučevk obsega na desetine vrst in sort.1 Jedilni, večji buči se odstrani lupino, majhne nežne bučke pa pripravljajo z lupino vred. Pred praženjem bučnega mesa odstranijo semena. Da postane kremna, ji dodajo smetano. Buče vsebujejo antioksidanta vitamin E in beta-karoten.
KOT ZANIMIVOST:
Najtežjo jedilno bučo so pridelali v Kanadi, tehtala je 495 kg. Predvsem oranžne buče vsebujejo veliko antioksidanta beta-karotena in vitamina E. 1
1. Novak B in Lenarčič S. Kuharska enciklopedija: Svet gastronomije od A do Ž. 1. izd. Ljubljana. Modrijan založba d.o.o., 2009
Hranilna in energijska vrednost porcije jedi
Porcija | 250 ml |
Energijska vrednost | 88 kcal |
Energijska vrednost | 370 kJ |
Hranilna vrednost | |
---|---|
Maščobe | 5,3 g |
Nasičene maščobne kisline | 1,9 g |
Ogljikovi hidrati | 7,9 g |
Sladkorji | 4,6 g |
Beljakovine | 2,0 g |
Prehranske vlaknine | 0,9 g |
Informacije o alergenih
pšenica, mlečni izdelek, soja, sledi jajc in listne zelene