Čebulna juha
Čebulna se večinoma uporablja v jedeh kot začimba, zelo okusna pa je tudi čebulna juha, kjer čebula predstavlja glavno sestavino, v indijiski kulinariki pa je čebula osnovna hrana. Znana je po antioksidantu kvercetin. Čebula je lahko ostra, začinjena, močno začinjena, lahko pa tudi mila ali sladka.1
KOT ZANIMIVOST:
Ko se čebula prereže, se njene celice, ki tvorijo stene, razbijejo. Encimi (aliinaze) razbijejo aminokisline in tvorijo sulfenično kislino, ki je nestabilna, zato razpade v plin in s tekočino v očesu tvori raztopino žveplene kisline, ta povzroči draženje oči.1
1. https://sl.wikipedia.org/wiki/%C4%8Cebula
Hranilna in energijska vrednost porcije jedi
Porcija | 250 g |
Energijska vrednost | 80 kcal |
Energijska vrednost | 336 kJ |
Hranilna vrednost | |
---|---|
Maščobe | 4,4 g |
Nasičene maščobne kisline | 0,7 g |
Ogljikovi hidrati | 7,2 g |
Sladkorji | 2,6 g |
Beljakovine | 1,1 g |
Prehranske vlaknine | 1,2 g |
Informacije o alergenih
pšenica, sledi jajc, mleka in zelene
Brez alergenov | Zelena | Raki | Jajca | Ribe | Gluten | Mleko | Volčji bob | Mehkužci | Gorčica | Oreški | Arašidi | Sezam | Soja | Žveplov dioksid |
Krožnik želja, pohval & pripomb
Imate skrite želje, kaj si želite naslednjič na vašem 123 krožniku? Veseli bomo tudi vsakršne pohvale ali pripombe :)
Ste vi pošiljatelj e-maila:
Zveste goste nagrajujemo s 15% popustom*!
Vas zanima kako do popusta? Izpolnite spodnji obrazec in v najkrajšem možnem času Vam bomo posredovali opis programa ugodnosti, ki smo ga razvili prav za Vas.
Ste vi pošiljatelj e-maila:
*Popust ne velja za alkoholne in tobačne izdelke. Popusti se med seboj ne seštevajo, temveč se obračunavajo zaporedno.