Cesarska solata
Cesarska ali cezarjeva solata je zaslovela po vsem svetu in delajo veliko njenih različic. Solata sestavljena iz različne zelenjave - zelene solate, paradižnika, radiča, rukole in koruze. Značilen dodatek je trdo kuhano jajce, v solati pa ponudimo tudi narezan paniran piščančji zrezek. 1
KOT ZANIMIVOST:
Izmislil si jo je Caesar Cardini, restavrater iz Tijuane v Mehiki, leta 1924, ko ga je obiskala velika skupina Američanov in je bilo to edino, kar jim je lahko ponudil: zmešal je kar je pač imel.1
1. Novak B in Lenarčič S. Kuharska enciklopedija: Svet gastronomije od A do Ž. 1. izd. Ljubljana. Modrijan založba d.o.o., 2009.
Hranilna in energijska vrednost porcije jedi
Porcija | 260 g |
Energijska vrednost | 277 kcal |
Energijska vrednost | 1163 kJ |
Hranilna vrednost | |
---|---|
Maščobe | 13,4 g |
Nasičene maščobne kisline | 3,0 g |
Ogljikovi hidrati | 14,2 g |
Sladkorji | 4,0 g |
Beljakovine | 26,8 g |
Prehranske vlaknine | 3,6 g |
Informacije o alergenih
pšenica, jajca, mlečni izdelek