Dušen riž
Riž je najbolj primeren za kuhanje in dušenje, za narastke in nadeve. Vsaka vrsta potrebuje svoj način priprave. Dušen riž je hitro in enostavno pripravljena jed, ki se uživa kot vsestranska priloga.
KOT ZANIMIVOST:
Riž je visoka tropska trava, katero so Tajci sadili že pred 5500 leti in Kitajci pred 500 leti. V Evropo so ga čez Egipt prinesli križarji.1
1. Novak B in Lenarčič S. Kuharska enciklopedija: Svet gastronomije od A do Ž. 1. izd. Ljubljana. Modrijan založba d.o.o., 2009
Hranilna in energijska vrednost porcije jedi
Porcija | 220 g |
Energijska vrednost | 279 kcal |
Energijska vrednost | 1172 kJ |
Hranilna vrednost | |
---|---|
Maščobe | 0,5 g |
Nasičene maščobne kisline | 0,1 g |
Ogljikovi hidrati | 62,2 g |
Sladkorji | 0,1 g |
Beljakovine | 5,5 g |
Prehranske vlaknine | 3,2 g |
Informacije o alergenih
/