Dušena zelenjava
Dušenje zelenjave je eden izmed najbolj zdravih načinov priprave zelenjave. Če je zelenjava dovolj sočna, se lahko duši v lastnem soku, sicer pa se ji dolije malo vode. Ko se zmehča, se ji lahko doda tudi začimbe, olje ali maslo, kis ali limonin sok. Zelenjava ima svoje pomembno mesto kot priloga v zdravi in uravnoteženi prehrani, saj znižuje energijsko gostoto obroka ter povečuje hranilno gostoto (hranila, ki jih organizem potrebuje za dobro delovanje).1
KOT ZANIMIVOST:
Dušenje ohrani veliko več hranilnih snovi iz zelenjave kot kuhanje ali pečenje.
1Novak B in Lenarčič S. Kuharska enciklopedija: Svet gastronomije od A do Ž. 1. izd. Ljubljana. Modrijan založba d.o.o., 2009.
Hranilna in energijska vrednost porcije jedi
Porcija | |
Energijska vrednost | kcal |
Energijska vrednost | kJ |
Hranilna vrednost | |
---|---|
Maščobe | g |
Nasičene maščobne kisline | g |
Ogljikovi hidrati | g |
Sladkorji | g |
Beljakovine | g |
Prehranske vlaknine | g |
Informacije o alergenih
Brez alergenov | Zelena | Raki | Jajca | Ribe | Gluten | Mleko | Volčji bob | Mehkužci | Gorčica | Oreški | Arašidi | Sezam | Soja | Žveplov dioksid |
Krožnik želja, pohval & pripomb
Imate skrite želje, kaj si želite naslednjič na vašem 123 krožniku? Veseli bomo tudi vsakršne pohvale ali pripombe :)
Ste vi pošiljatelj e-maila:
Zveste goste nagrajujemo s 15% popustom*!
Vas zanima kako do popusta? Izpolnite spodnji obrazec in v najkrajšem možnem času Vam bomo posredovali opis programa ugodnosti, ki smo ga razvili prav za Vas.
Ste vi pošiljatelj e-maila:
*Popust ne velja za alkoholne in tobačne izdelke. Popusti se med seboj ne seštevajo, temveč se obračunavajo zaporedno.