Eko rdeča leča*
Leča je stara kulturna rastlina, ki izvira iz Bližnjega vzhoda. Semena so zelene, rjave, rdeče in črne barve. Lečo se uporablja za prikuhe, juhe, solate in pireje. Vsebuje veliko beljakovin, zato je odličen nadomestek mesa. Poleg tega, telo oskrbi tudi z vlakninami, železom, kalcijem, cinkom, fosforjem, vitamini B1, B2, in folati.1
KOT ZANIMIVOST:
Glavna proizvodna območja so Indija, Bližnji vzhod in Severna Amerika. V Indiji iz leče pripravljajo dal, posušeno lečo zmeljejo v moko in jo uporabijo za zgoščevanje jedi.2
1Novak B in Lenarčič S. Kuharska enciklopedija: Svet gastronomije od A do Ž. 1. izd. Ljubljana. Modrijan založba d.o.o., 2009
2http://it.wikipedia.org/wiki/Lens_culinaris
Hranilna in energijska vrednost porcije jedi
Porcija | |
Energijska vrednost | kcal |
Energijska vrednost | kJ |
Hranilna vrednost | |
---|---|
Maščobe | g |
Nasičene maščobne kisline | g |
Ogljikovi hidrati | g |
Sladkorji | g |
Beljakovine | g |
Prehranske vlaknine | g |
Informacije o alergenih
Brez alergenov | Zelena | Raki | Jajca | Ribe | Gluten | Mleko | Volčji bob | Mehkužci | Gorčica | Oreški | Arašidi | Sezam | Soja | Žveplov dioksid |
Krožnik želja, pohval & pripomb
Imate skrite želje, kaj si želite naslednjič na vašem 123 krožniku? Veseli bomo tudi vsakršne pohvale ali pripombe :)
Ste vi pošiljatelj e-maila:
Zveste goste nagrajujemo s 15% popustom*!
Vas zanima kako do popusta? Izpolnite spodnji obrazec in v najkrajšem možnem času Vam bomo posredovali opis programa ugodnosti, ki smo ga razvili prav za Vas.
Ste vi pošiljatelj e-maila:
*Popust ne velja za alkoholne in tobačne izdelke. Popusti se med seboj ne seštevajo, temveč se obračunavajo zaporedno.