Enolončnica boranja z mesom
Boranja je nasitna, zelo okusna srbska enolončnica v kateri je obvezna sestavina stročji fižol in meso. Ostale sestavine pa so poljubne: čebula, česen, peteršilj, mleta paprika, sol in rdeče vino. Z veliko čebule in česna je boranja še bolj okusna. Dodatek mesa poviša beljakovinsko vrednost obroka, zelenjava pa jo obogati s škrobom in z vlakninami, ki so v zdravi prehrani nepogrešljive.1
KOT ZANIMIVOST:
Boranja je tudi hribovje v zahodnem delu Srbije (856 m n.m.v.).1
1. https://sl.wikipedia.org/wiki/Seznam_vrhov_v_Srbiji
Hranilna in energijska vrednost porcije jedi
Porcija | 300 g |
Energijska vrednost | 266 kcal |
Energijska vrednost | 1117 kJ |
Hranilna vrednost | |
---|---|
Maščobe | 13,2 g |
Nasičene maščobne kisline | 2,3 g |
Ogljikovi hidrati | 16,1 g |
Sladkorji | 2,7 g |
Beljakovine | 20,1 g |
Prehranske vlaknine | 3,2 g |
Informacije o alergenih
pšenica, sledi mleka, soje in zelene