File brancina s fino zelenjavo in krompirjem
Včasih se ne odločimo za ribjo jed prav zaradi kosti, ki jih vsebuje cela riba. Ribji file brancina pa nam obiranje kosi prihrani. File brancina je pusto belo ribje meso, ki vsebuje kvalitetne beljakovine in zdrave vrste maščob.
Morda je mnenje, da krompir redi napačno, saj je delež vode 80%, delež škroba pa 20%. Krompir z zelenjavo je bogastvo kalija, ki nam pomaga pri elektrolitskem in tekočinskem ravnotežju ter vzdržuje normalen krvni pritisk. Neprebavljive vlaknine pa poskrbijo za aktivnost črevesnih bakterij. 1
KOT ZANIMIVOST:
Morske ribe, zobčasti ostriži (brancin), spadajo med najokusnejše ribe bele ribe. Najdražje ribe na svetu pa so tuni.
Krompir se ne hrani v hladilniku, ker postane na mrazu sladkast, pač pa pri zmerni temperaturi, na suhem in v temi. Ko začne krompir kaliti, je slabši, ker se je del škroba v njem spremenil v dekstrin (razgrajen škrob). Zato postane bolj sladek. 1
1. http://www.potatogoodness.com/nutrition/nutritional-facts/
Hranilna in energijska vrednost porcije jedi
Porcija | 740 g |
Energijska vrednost | 575 kcal |
Energijska vrednost | 2415 kJ |
Hranilna vrednost | |
---|---|
Maščobe | 17,8 g |
Nasičene maščobne kisline | 3,2 g |
Ogljikovi hidrati | 59,0 g |
Sladkorji | 6,1 g |
Beljakovine | 35,7 g |
Prehranske vlaknine | 9,7 g |
Informacije o alergenih
FILE BRANCINA (ribe)