Francoska solata
Solata iz nakockane mešane zelenjave, krompirja, jajc in začinjene majoneze, je v bistvu različica pariške solate. Okusnejša je z jajci, vendar se lahko pripravi tudi brez. 1
KOT ZANIMIVOST:
V francoskih kuharicah je francoska solata imenovana "salade macedoine", kar pogosto prevajajo kot "makedonska solata", vendar macedoine pomeni v francoščini "mešana zelenjava". 1
1. Novak B in Lenarčič S. Kuharska enciklopedija: Svet gastronomije od A do Ž. 1. izd. Ljubljana. Modrijan založba d.o.o., 2009
Hranilna in energijska vrednost porcije jedi
Porcija | 280 g |
Energijska vrednost | 412 kcal |
Energijska vrednost | 1730 kJ |
Hranilna vrednost | |
---|---|
Maščobe | 33,2 g |
Nasičene maščobne kisline | 5,9 g |
Ogljikovi hidrati | 22,3 g |
Sladkorji | 0,4 g |
Beljakovine | 10,6 g |
Prehranske vlaknine | 4,6 g |
Informacije o alergenih
jajca, mlečni izdelek