Fuži testenine, tartufatina omaka
Fuži so značilne istrske testenine, za katere naredijo testo iz moke, soli, jajc in vode. Nato vsak hlebček posebej razvaljajo na tenko in iz njega narežejo kvadratke velikosti približno 4 x 4 centimetre. Fuže naredijo tako, da dva nasprotna konca pritisnejo skupaj na sredini, druga dva konca pa pustijo. 1
KOT ZANIMIVOST:
Če fuže pripravimo z omako iz tartufov, dobimo značilno istrsko jed. 1
1. http://m.slovenskenovice.si/lifestyle/okusi/istrski-fuzi-s-tartufi
Hranilna in energijska vrednost porcije jedi
Porcija | 350 |
Energijska vrednost | 669 kcal |
Energijska vrednost | 2810 kJ |
Hranilna vrednost | |
---|---|
Maščobe | 34,4 g |
Nasičene maščobne kisline | 14,0 g |
Ogljikovi hidrati | 63,1 g |
Sladkorji | 2,6 g |
Beljakovine | 26,8 g |
Prehranske vlaknine | 3,7 g |
Informacije o alergenih
FUŽI TESTENINE (pšenica, jajca), TARTUFATINA OMAKA (mleko, soja in sledi zelene)