• Kartica 123
  • AKCIJE
    • Študentska prehrana

Govedina po mongolsko, dušen riž – Kitajska animacija

Govedina po mongolsko je znana kitajska jed, običajno sestavljena iz na trakove narezanega govejega mesa, prepraženega na vroči plošči z dodatkom pora in sojine omake. Jed je pogosto postrežena z dušenim rižem ali riževimi rezanci.

Riž je najbolj primeren za kuhanje in dušenje, za narastke in nadeve. Vsaka vrsta potrebuje svoj način priprave. Dušen riž je hitro in enostavno pripravljena jed, ki se uživa kot vsestranska priloga. Pri belem rižu je odstranjen kalček in ovojnica, kljub temu pa je vir magnezija, fosforja, selena, mangana, železa, folne kisline, tiamina in niacina. Vsebuje 90 % škroba, 8 % beljakovin, 2 % maščob (vir omega-6 maščobnih kislin) in skoraj nič vlaknin.

KOT ZANIMIVOST:

Izraz po mongolsko, je iz kitajske kuhinje, ki pomeni vsakršno meso, na hitro prepraženo na litoželezni plošči.

Riž je visoka tropska trava, katero so Tajci sadili že pred 5500 leti in Kitajci pred 500 leti. V Evropo so ga čez Egipt prinesli križarji.

Hranilna in energijska vrednost porcije jedi

Porcija 580 g
Energijska vrednost 686 kcal
Energijska vrednost 2881 kJ
Hranilna vrednost
Maščobe 12,2 g
Nasičene maščobne kisline 2,1 g
Ogljikovi hidrati 76,1 g
Sladkorji 4,9 g
Beljakovine 35,1 g
Prehranske vlaknine 5,5 g

Informacije o alergenih

GOVEDINA PO MONGOLSKO (pšenica, soja in sledi glutena, jajca, mleka, soje, zelene)

Slorest d.o.o.
Verovškova 55a
1000 Ljubljana


tel.: +386 (0)1 300 42 40
fax: +386 (0)1 300 42 60
e-mail: info@slorest.si


Izdelava spletne strani: Sibit d.o.o. | Slorest d.o.o. © 2025
Naša spletna stran uporablja piškotke Za boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska uporabljamo piškotke. Če se z namestitvijo piškotkov strinjate, kliknite »shrani« in nemoteno nadaljujte z uporabo spletne strani.ShraniNE
Nastavitev piškotkov