Goveji golaž s prilogo
Golaž je originalno madžarska narodna jed z obilico čebule, govejim mesom in mleto rdečo papriko. Madžari strogo ločijo golaževo juho, ki vsebuje tudi krompir, od golaža v kotlu.
KOT ZANIMIVOST:
Pravi, originalni goveji golaž je iz govedine, srca, jeter in vimena, začinjen s papriko, majaronom in kumino in s sladnimi žličniki. Beseda "gulyás" pomeni "kravji pastir", "govedar". Golaž je namreč nastal kot mesna juha kravjih pastirjev, za katero vedo, da so jo jedli že v 9. stoletju.
Hranilna in energijska vrednost porcije jedi
Porcija | 300 g |
Energijska vrednost | 291 kcal |
Energijska vrednost | 1222 kJ |
Hranilna vrednost | |
---|---|
Maščobe | 14,0 g |
Nasičene maščobne kisline | 2,8 g |
Ogljikovi hidrati | 8,9 g |
Sladkorji | 2,4 g |
Beljakovine | 32,7 g |
Prehranske vlaknine | 1,3 g |
Informacije o alergenih
pšenica, sledi jajc, mleka in zelene