Goveji ragu, njoki
Ragu je gosta obara iz različnih vrst mesa. Goveji ragu je iz junčjega mesa. To meso je bolj žilavo in temnejše barve. Običajno uporabijo meso jelena in srnje iz vratu, plečeta ali bočnika, začinjen z rdečim vinom in pogosto z gobami. Kljub nasičenim maščobam, goveje meso vsebuje za zdravje koristne maščobe – enkrat in večkrat nenasičene maščobne kisline in je pri ljudeh, ki ne uživajo veliko rib, pomemben vir omega-3 maščobnih kislin, ki jih nujno potrebujemo. Goveje meso je tudi zelo dober vir minerala železa in cinka.
Njoki ali svaljki, tudi gnocchi, so priloga iz testa. Sčasoma so dobivali različne oblike, npr. školjkasto. Iz glavne jedi so postali tudi priloga. Običajno jih naredijo iz različnih vrst moke (pogosto bele) ali zdroba, soli in vode, ponekod dodajo še jajca in tudi krompirjev pire, skuto,... So zelo hitro skuhani, kuhane njoke odcedijo, zabelijo s prelivom ali omako, lahko s praženimi drobtinami.
KOT ZANIMIVOST:
Verjetno so gnocchi najstarejša oblika testenin. Izvirajo iz osrednje Italije.
Hranilna in energijska vrednost porcije jedi
Porcija | 490 g |
Energijska vrednost | 614 kcal |
Energijska vrednost | 2579 kJ |
Hranilna vrednost | |
---|---|
Maščobe | 15,5 g |
Nasičene maščobne kisline | 3,3 g |
Ogljikovi hidrati | 81,9 g |
Sladkorji | 9,9 g |
Beljakovine | 36,3 g |
Prehranske vlaknine | 8,5 g |
Informacije o alergenih
GOVEJI RAGU (pšenica in sledi jajc, mleka, listne zelene), NJOKI (pšenica, mlečni izdelek)
Brez alergenov | Zelena | Raki | Jajca | Ribe | Gluten | Mleko | Volčji bob | Mehkužci | Gorčica | Oreški | Arašidi | Sezam | Soja | Žveplov dioksid |
Krožnik želja, pohval & pripomb
Imate skrite želje, kaj si želite naslednjič na vašem 123 krožniku? Veseli bomo tudi vsakršne pohvale ali pripombe :)
Ste vi pošiljatelj e-maila:
Zveste goste nagrajujemo s 15% popustom*!
Vas zanima kako do popusta? Izpolnite spodnji obrazec in v najkrajšem možnem času Vam bomo posredovali opis programa ugodnosti, ki smo ga razvili prav za Vas.
Ste vi pošiljatelj e-maila:
*Popust ne velja za alkoholne in tobačne izdelke. Popusti se med seboj ne seštevajo, temveč se obračunavajo zaporedno.