Hrenovka orly, krompirjevi krhlji
Hrenovka orly je panirana hrenovka v pivskem testu. Pivsko testo je narejeno iz piva, rumenjakov, moke in soli. Razžvrkljanemu gostemu testu primešamo gost sneg iz beljakov. Panirano hrenovko se ocvre v olju.
KOT ZANIMIVOST:
Več raziskav in analiz je pokazalo, da se večina olja absorbira (vpije) v skorjo živila, ki ga cvremo. Poleg strukture živila, ki ga cvremo na absorbcijo olja zelo vpliva mikrostruktura skorje, ki obdaja živilo, viskoznost olja, ki se veča z daljšanjem časa cvrtja, čas ohlajanja (če olje popivnamo iz površine živila , bo absorbiralo manj olja) in seveda vrsta olja. 1
1. Dana D., Saguy S. Review: mehanism of oil uptake during deep-fat frying and the surfactant effect-theory and myth. Advance in Colloid an Interface Science2006; 128-130: 267-27
Hranilna in energijska vrednost porcije jedi
Porcija | 420 g |
Energijska vrednost | 783 kcal |
Energijska vrednost | 3289 kJ |
Hranilna vrednost | |
---|---|
Maščobe | 47,7 g |
Nasičene maščobne kisline | 11,4 g |
Ogljikovi hidrati | 71,1 g |
Sladkorji | 1,4 g |
Beljakovine | 19,3 g |
Prehranske vlaknine | 6,5 g |
Informacije o alergenih
HRENOVKA ORLY (pšenica, jajca)