Ješprenova juha
Ješprenj je žito, ki je še posebej znano po enolončnici ričet. Tudi juha iz ješprenja je okusna in zelo zdrava predjed. Topne vlaknine ješprenja dokazano znižujejo »slabi« holesterol, prav tako podobno deluje tudi antioksidant likopen iz kuhanega paradižnika, kar je zelo koristno za srce in žile.
KOT ZANIMIVOST:
Topne vlaknine beta-glukani iz ješprenja tvorijo viskozno in gosto strukturo jedi.
Hranilna in energijska vrednost porcije jedi
Porcija | 250 g |
Energijska vrednost | 278 kcal |
Energijska vrednost | 1168 kJ |
Hranilna vrednost | |
---|---|
Maščobe | 1,1 g |
Nasičene maščobne kisline | 0,1 g |
Ogljikovi hidrati | 58,2 g |
Sladkorji | 3,3 g |
Beljakovine | 7,8 g |
Prehranske vlaknine | 9,6 g |
Informacije o alergenih
ječmen, mleko, zelena, sledi jajc in sezama