Juha iz pora in sira
Porova juha je odlična predjed, ki segreje telo, pospeši prebavo in odvaja vodo.1 Za pripravo juhe se uporablja beli in rumeni del pora.
KOT ZANIMIVOST:
Por je zelenjava, ki spada med čebulnice. Vsebuje žveplo, zaradi katerega ima značilen vonj in funkcijo naravnega antibiotika. Zaradi njegovega zelo intenzivnega vonja ga ne smemo hraniti z drugimi živili, ki so občutljiva na aromo. Če želimo nekoliko ublažiti njegov okus, ga na kratko blanširamo v rahlo soljeni vodi. 1
1. http://vizita.si/clanek/zdravi_z/por.html
Hranilna in energijska vrednost porcije jedi
Porcija | 250 g |
Energijska vrednost | 97 kcal |
Energijska vrednost | 407 kJ |
Hranilna vrednost | |
---|---|
Maščobe | 5,6 g |
Nasičene maščobne kisline | 1,8 g |
Ogljikovi hidrati | 9,5 g |
Sladkorji | 2,1 g |
Beljakovine | 2,2 g |
Prehranske vlaknine | 2,6 g |
Informacije o alergenih
mlečni izdelek, soja, sledi pšenice, sledi jajc