Čičerikina juha – Grška jed
Čičerika je zelnata metuljnica, stročnica. Semena čičerike, ki so v strokih, so zelo hranljiva. Posušena semena čičerike moramo pred uporabo namakati (najbolje čez noč).
KOT ZANIMIVOST:
Če je izdelek ekološki mora imeti certifikat. Eko/bio označuje način pridelave, ekološki izdelek je živilo najvišje kakovosti, pridelano brez uporabe lahko topnih mineralnih gnojil in kemično-sintetičnih sredstev. Ekološko kmetovanje obenem zagotavlja pridelavo visoko kakovostne in varne hrane, z bogato prehransko vrednostjo in visoko vsebnostjo vitaminov, mineralov in antioksidantov.1
1. http://www.mkgp.gov.si/si/delovna_podrocja/kmetijstvo/ekolosko_kmetovanje/
Hranilna in energijska vrednost porcije jedi
Porcija | 250 ml |
Energijska vrednost | 221 kcal |
Energijska vrednost | 928 kJ |
Hranilna vrednost | |
---|---|
Maščobe | 12,6 g |
Nasičene maščobne kisline | 1,7 g |
Ogljikovi hidrati | 19,4 g |
Sladkorji | 1,9 g |
Beljakovine | 7,6 g |
Prehranske vlaknine | 6,5 g |
Informacije o alergenih
pšenica in sledi jajc, mleka, listne zelene