
Kolerabna juha
Poznamo nadzemno ali podzemno kolerabo. Koleraba je pogosto zapostavljena, saj le malo ljudi ve, kako zdrava je v resnici in na kakšne načine jo lahko uporabimo. Kolerabo večinoma uporabljajo kot začimbo v goveji juhi, vendar je okusna tudi kot glavna sestavina juhe.1
KOT ZANIMIVOST:
Podzemna koleraba (rumena koleraba) vsebuje več balastnih snovi, nadzemna pa vsebuje v prehrani zelo pomembne folate. Za juho se uporablja obe vrsti, lahko pa se doda še kakšno drugo zelenjavo (npr. korenje, krompir), za kremno juho pa smetano ali mleko in moko. 1
1. Novak B in Lenarčič S. Kuharska enciklopedija: Svet gastronomije od A do Ž. 1. izd. Ljubljana. Modrijan založba d.o.o., 2009
Hranilna in energijska vrednost porcije jedi
Porcija | 250 ml |
Energijska vrednost | 87 kcal |
Energijska vrednost | 365 kJ |
Hranilna vrednost | |
---|---|
Maščobe | 4,1 g |
Nasičene maščobne kisline | 1,7 g |
Ogljikovi hidrati | 11,0 g |
Sladkorji | 5,7 g |
Beljakovine | 1,4 g |
Prehranske vlaknine | 3,1 g |
Informacije o alergenih
pšenica, mlečni izdelek in sledi listne zelene, jajc
![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Brez alergenov | Zelena | Raki | Jajca | Ribe | Gluten | Mleko | Volčji bob | Mehkužci | Gorčica | Oreški | Arašidi | Sezam | Soja | Žveplov dioksid |
![]() |
![]() |
![]() |
Krožnik želja, pohval & pripomb
Imate skrite želje, kaj si želite naslednjič na vašem 123 krožniku? Veseli bomo tudi vsakršne pohvale ali pripombe :)
Ste vi pošiljatelj e-maila:
Zveste goste nagrajujemo s 15% popustom*!
Vas zanima kako do popusta? Izpolnite spodnji obrazec in v najkrajšem možnem času Vam bomo posredovali opis programa ugodnosti, ki smo ga razvili prav za Vas.
Ste vi pošiljatelj e-maila:
*Popust ne velja za alkoholne in tobačne izdelke. Popusti se med seboj ne seštevajo, temveč se obračunavajo zaporedno.