Korenčkova juha
Korenje je korenovka, ki spada med kobulnice. Doma je v Afganistanu in okolici. Najbolj priljubljene so oranžne nizozemske sorte. Najboljše je mlado, neostrugano korenje, kuhano v sopari, saj vsebuje največ hranil in okusa tik pod kožo.1
KOT ZANIMIVOST:
Za večji izkoristek antioksidantov beta-karotena, retinola in vitamina E je boljše kuhano korenje, z malo maščobe, zato je korenčkova juha tudi dober vir antioksidantov. Za več vitaminov in mineralov pa je dobro kdaj pojesti surov korenček z olupkom vred.
1. Novak B in Lenarčič S. Kuharska enciklopedija: Svet gastronomije od A do Ž. 1. izd. Ljubljana. Modrijan založba d.o.o., 2009
Hranilna in energijska vrednost porcije jedi
Porcija | 250 ml |
Energijska vrednost | 72 kcal |
Energijska vrednost | 302 kJ |
Hranilna vrednost | |
---|---|
Maščobe | 2,8 g |
Nasičene maščobne kisline | 0,9 g |
Ogljikovi hidrati | 10,3 g |
Sladkorji | 2,3 g |
Beljakovine | 1,3 g |
Prehranske vlaknine | 2,0 g |
Informacije o alergenih
pšenica, mlečni izdelek, sledi jajc in listne zelene
Brez alergenov | Zelena | Raki | Jajca | Ribe | Gluten | Mleko | Volčji bob | Mehkužci | Gorčica | Oreški | Arašidi | Sezam | Soja | Žveplov dioksid |
Krožnik želja, pohval & pripomb
Imate skrite želje, kaj si želite naslednjič na vašem 123 krožniku? Veseli bomo tudi vsakršne pohvale ali pripombe :)
Ste vi pošiljatelj e-maila:
Zveste goste nagrajujemo s 15% popustom*!
Vas zanima kako do popusta? Izpolnite spodnji obrazec in v najkrajšem možnem času Vam bomo posredovali opis programa ugodnosti, ki smo ga razvili prav za Vas.
Ste vi pošiljatelj e-maila:
*Popust ne velja za alkoholne in tobačne izdelke. Popusti se med seboj ne seštevajo, temveč se obračunavajo zaporedno.