Krompirjev golaž
Naredi se podobno kot golaž, le da ne vsebuje mesa, ki ga nadomesti krompir. Krompir je osnova za številne preproste in okusne domače juhe in tudi golaže, saj je odlično gostilo. Vsak krompir pa ni primeren za golaž, boljši je rumen in dobro zrel, z veliko škroba.
KOT ZANIMIVOST:
Beseda »gulyás« pomeni "kravji pastir", "govedar". Golaž je namreč nastal kot mesna juha kravjih pastirjev, za katero vedo, da so jo jedli že v 9. stoletju. 1
1. Novak B in Lenarčič S. Kuharska enciklopedija: Svet gastronomije od A do Ž. 1. izd. Ljubljana. Modrijan založba d.o.o., 2009
Hranilna in energijska vrednost porcije jedi
Porcija | 500 g |
Energijska vrednost | 195 kcal |
Energijska vrednost | 819 kJ |
Hranilna vrednost | |
---|---|
Maščobe | 8,4 g |
Nasičene maščobne kisline | 1,0 g |
Ogljikovi hidrati | 24,4 g |
Sladkorji | 3,9 g |
Beljakovine | 5,4 g |
Prehranske vlaknine | 4,0 g |
Informacije o alergenih
pšenica, sledi zelene
Brez alergenov | Zelena | Raki | Jajca | Ribe | Gluten | Mleko | Volčji bob | Mehkužci | Gorčica | Oreški | Arašidi | Sezam | Soja | Žveplov dioksid |
Krožnik želja, pohval & pripomb
Imate skrite želje, kaj si želite naslednjič na vašem 123 krožniku? Veseli bomo tudi vsakršne pohvale ali pripombe :)
Ste vi pošiljatelj e-maila:
Zveste goste nagrajujemo s 15% popustom*!
Vas zanima kako do popusta? Izpolnite spodnji obrazec in v najkrajšem možnem času Vam bomo posredovali opis programa ugodnosti, ki smo ga razvili prav za Vas.
Ste vi pošiljatelj e-maila:
*Popust ne velja za alkoholne in tobačne izdelke. Popusti se med seboj ne seštevajo, temveč se obračunavajo zaporedno.