Kuhana govedina s prilogo
Ljudje uživajo govedino že tisočletja. Skozi kulinarično zgodbo je bila med plemstvom in meščani govedina veliko bolj cenjena kot svinjina. V srednjem veku so bile najbolj imenitne jedi iz najboljših kosov govedine, zlasti iz pljučne pečenke.
KOT ZANIMIVOST:
Tudi kmet si je v 19.stoletju ob nedeljah privoščil nekaj, česar ni imel doma: krožnik goveje juhe in kos kuhane govedine.
Hranilna in energijska vrednost porcije jedi
Porcija | 160 g |
Energijska vrednost | 226 kcal |
Energijska vrednost | 949 kJ |
Hranilna vrednost | |
---|---|
Maščobe | 6,2 g |
Nasičene maščobne kisline | 1,9 g |
Ogljikovi hidrati | 0,0 g |
Sladkorji | 0,0 g |
Beljakovine | 42,2 g |
Prehranske vlaknine | 0,0 g |
Informacije o alergenih
/