Lazanja s špinačo in svežim sirom
Lazanje so testenine v obliki ploščic različnih oblik, ki izvirajo iz Italije. Ploščice se najprej skuha (ali so že napol obdelane) in polaga v namaščen pekač izmenično z nadevom. Za boljšo povezanost nadeva in testenin se pogosto uporablja bešamel (mešanica masla, mleka in moke). Narejene so lahko tudi brez bešamela (bolj zdravo). Za nadev se uporabi kombinacije različne vrste mesa ali ribe, zelenjavo, sir, skuto, itd. Pečejo se v pečici.
KOT ZANIMIVOST:
Najbolj je priljubljena bolonjska lazanja z mletim mesom in sirom. Zadnje čase pa so v uveljavi tudi druge vrste, posebej zelenjavne.
Hranilna in energijska vrednost porcije jedi
Porcija | 380 g |
Energijska vrednost | 730 kcal |
Energijska vrednost | 3066 kJ |
Hranilna vrednost | |
---|---|
Maščobe | 36,3 g |
Nasičene maščobne kisline | 14,7 g |
Ogljikovi hidrati | 62,0 g |
Sladkorji | 12,5 g |
Beljakovine | 38,5 g |
Prehranske vlaknine | 5,3 g |
Informacije o alergenih
pšenica, jajca, mlečni izdelek