Lečin lonec
Leča je sredozemska metuljnica, ki je v kuhinji vedno bolj razširjena in cenjena zaradi okusa, hranil in uporabnosti. Kot vse stročnice je leča bogata s škrobom in beljakovinami, izstopa pa predvsem po večji vsebnosti železa. Lečin lonec je bogat z vlakninami, ki so v zdravi prehrani nepogrešljive. V zahodni prehrani naj bi primanjkovalo okrog 30 % vlaknin, zato je leča zelo dobrodošla na našem jedilniku.
KOT ZANIMIVOST:
Čeprav je bila na Slovenskem dolgo najbolj pomembna sestavina jedi v podeželski prehrani, jo je pozneje izpodrinil fižol, zato je danes ne pridelujejo več in je vsa uvožena.
Hranilna in energijska vrednost porcije jedi
Porcija | 500 g |
Energijska vrednost | 295 kcal |
Energijska vrednost | 1239 kJ |
Hranilna vrednost | |
---|---|
Maščobe | 9,2 g |
Nasičene maščobne kisline | 1,0 g |
Ogljikovi hidrati | 35,3 g |
Sladkorji | 3,9 g |
Beljakovine | 17,6 g |
Prehranske vlaknine | 13,6 g |
Informacije o alergenih
sledi listne zelene
Brez alergenov | Zelena | Raki | Jajca | Ribe | Gluten | Mleko | Volčji bob | Mehkužci | Gorčica | Oreški | Arašidi | Sezam | Soja | Žveplov dioksid |
Krožnik želja, pohval & pripomb
Imate skrite želje, kaj si želite naslednjič na vašem 123 krožniku? Veseli bomo tudi vsakršne pohvale ali pripombe :)
Ste vi pošiljatelj e-maila:
Zveste goste nagrajujemo s 15% popustom*!
Vas zanima kako do popusta? Izpolnite spodnji obrazec in v najkrajšem možnem času Vam bomo posredovali opis programa ugodnosti, ki smo ga razvili prav za Vas.
Ste vi pošiljatelj e-maila:
*Popust ne velja za alkoholne in tobačne izdelke. Popusti se med seboj ne seštevajo, temveč se obračunavajo zaporedno.