Lečina juha
Lečina juha je bogat ter hitro zaužit hranilen obrok. Leča tako kot ostale stročnice vsebuje veliko beljakovin, zato jo lahko jemo tudi namesto mesa. Poleg tega, telo oskrbi tudi z vlakninami, železom, kalcijem, cinkom, fosforjem, vitamini B1, B2, in folati. 1
KOT ZANIMIVOST:
Glavna proizvodna območja so Indija, Bližnji vzhod in Severna Amerika. V Indiji iz leče pripravljajo dal, posušeno lečo zmeljejo v moko in jo uporabijo za zgoščevanje jedi. 1
1. Novak B in Lenarčič S. Kuharska enciklopedija: Svet gastronomije od A do Ž. 1. izd. Ljubljana. Modrijan založba d.o.o., 2009.
Hranilna in energijska vrednost porcije jedi
Porcija | 250 ml |
Energijska vrednost | 215 kcal |
Energijska vrednost | 903 kJ |
Hranilna vrednost | |
---|---|
Maščobe | 6,0 g |
Nasičene maščobne kisline | 0,8 g |
Ogljikovi hidrati | 28,4 g |
Sladkorji | 6,2 g |
Beljakovine | 11,5 g |
Prehranske vlaknine | 9,0 g |
Informacije o alergenih
pšenica, mleko, listna zelena, sledi jajc