Ljubljanski zrezek, pečen krompir
Ljubljanski zrezek je običajno pripravljen iz prepognjenega svinjskega fileja, v katerem je šunka in jajčna omleta. Fileji so panirani po dunajsko in ocvrti do zlato rumene barve.
Krompir je danes ena izmed najbolj uporabljenih kulturnih rastlin na svetu. Barva krompirja ima pomembno vlogo pri tem, za kakšno jed je določena sorta primerna. Iz krompirja se lahko pripravljajo različne jedi tako priloge kot glavne samostojne jedi. Pečen krompir je ena izmed boljših prilog k mesnim jedem, ribam ali zelenjavi.
KOT ZANIMIVOST:
Pravi Ljubljanski zrezek je slovenska posebnost, ki je originalno pripravljen iz dušenega telečjega zrezka in jajc na oko ter obložen z dvema sardelnima filetoma.
Krompir izvira iz območja Andov v Južni Ameriki. V Evropo ga je iz Amerike prinesel Kolumb. Poznanih je preko 3000 sort, ki se razlikujejo po barvi, velikosti, trdoti in vsebnosti škroba. V Sloveniji poznamo preko 150 sort krompirja.
Hranilna in energijska vrednost porcije jedi
Porcija | 450 g |
Energijska vrednost | 999 kcal |
Energijska vrednost | 4196 kJ |
Hranilna vrednost | |
---|---|
Maščobe | 47,5 g |
Nasičene maščobne kisline | 7,9 g |
Ogljikovi hidrati | 82,3 g |
Sladkorji | 5,1 g |
Beljakovine | 60,1 g |
Prehranske vlaknine | 8,2 g |
Informacije o alergenih
LJUBLJANSKI ZREZEK (jajca, pšenica, mlečni izdelek in sledi soje, oreščkov, sezama)
Brez alergenov | Zelena | Raki | Jajca | Ribe | Gluten | Mleko | Volčji bob | Mehkužci | Gorčica | Oreški | Arašidi | Sezam | Soja | Žveplov dioksid |
Krožnik želja, pohval & pripomb
Imate skrite želje, kaj si želite naslednjič na vašem 123 krožniku? Veseli bomo tudi vsakršne pohvale ali pripombe :)
Ste vi pošiljatelj e-maila:
Zveste goste nagrajujemo s 15% popustom*!
Vas zanima kako do popusta? Izpolnite spodnji obrazec in v najkrajšem možnem času Vam bomo posredovali opis programa ugodnosti, ki smo ga razvili prav za Vas.
Ste vi pošiljatelj e-maila:
*Popust ne velja za alkoholne in tobačne izdelke. Popusti se med seboj ne seštevajo, temveč se obračunavajo zaporedno.