Makaronovo meso
Priljubljena jed iz makaronov in koščkov mesa (navadno telečjega ali govejega), velikih kot lešnik. Na olju prepražijo čebulo; ko zarumeni, ji dodajo strt česen, meso in začimbe (majaron, lovor), paradižnikovo mezgo, zalijejo z malce vode in dušijo do mehkega. Primešajo skuhane makarone in potresejo s parmezanom. S skledo solate je makaronovo meso uravnoteženo kosilo, ki nas lahko nasiti do večera. 1
KOT ZANIMIVOST:
Makaroni veljajo za energijsko bogato jed, saj so pogosto postreženi na športnih prireditvah, da športniki hitro obnovijo zaloge energije.
1. Novak B in Lenarčič S. Kuharska enciklopedija: Svet gastronomije od A do Ž. 1. izd. Ljubljana. Modrijan založba d.o.o., 2009
Hranilna in energijska vrednost porcije jedi
Porcija | 460 g |
Energijska vrednost | 675 kcal |
Energijska vrednost | 2835 kJ |
Hranilna vrednost | |
---|---|
Maščobe | 9,6 g |
Nasičene maščobne kisline | 1,8 g |
Ogljikovi hidrati | 89,7 g |
Sladkorji | 2,5 g |
Beljakovine | 43,9 g |
Prehranske vlaknine | 1,5 g |
Informacije o alergenih
pšenica, jajca, mleko