Mediteranski krompir
Krompir je danes ena izmed najbolj uporabljenih kulturnih rastlin na svetu. Pečen krompir je ena izmed boljših prilog k mesnim jedem, ribam ali zelenjavi.1 Za značilne omamne vonjave in posebno aromo poskrbijo olivno olje in cela vrsta zelišč, ki prispevajo k dobri prebavi.
KOT ZANIMIVOST:
Krompir izvira iz območja Andov v Južni Ameriki. V Evropo ga je iz Amerike prinesel Kolumb. Poznanih je preko 3000 sort, ki se razlikujejo po barvi, velikosti, trdoti in vsebnosti škroba. V Sloveniji poznamo preko 150 sort krompirja.2
1http://sl.wikipedia.org/wiki/Krompir <29.12.2014>
2Novak B in Lenarčič S. Kuharska enciklopedija: Svet gastronomije od A do Ž. 1. izd. Ljubljana. Modrijan založba d.o.o., 2009
Hranilna in energijska vrednost porcije jedi
Porcija | |
Energijska vrednost | kcal |
Energijska vrednost | kJ |
Hranilna vrednost | |
---|---|
Maščobe | g |
Nasičene maščobne kisline | g |
Ogljikovi hidrati | g |
Sladkorji | g |
Beljakovine | g |
Prehranske vlaknine | g |
Informacije o alergenih
Brez alergenov | Zelena | Raki | Jajca | Ribe | Gluten | Mleko | Volčji bob | Mehkužci | Gorčica | Oreški | Arašidi | Sezam | Soja | Žveplov dioksid |
Krožnik želja, pohval & pripomb
Imate skrite želje, kaj si želite naslednjič na vašem 123 krožniku? Veseli bomo tudi vsakršne pohvale ali pripombe :)
Ste vi pošiljatelj e-maila:
Zveste goste nagrajujemo s 15% popustom*!
Vas zanima kako do popusta? Izpolnite spodnji obrazec in v najkrajšem možnem času Vam bomo posredovali opis programa ugodnosti, ki smo ga razvili prav za Vas.
Ste vi pošiljatelj e-maila:
*Popust ne velja za alkoholne in tobačne izdelke. Popusti se med seboj ne seštevajo, temveč se obračunavajo zaporedno.