Mešana zelenjava po samostansko
Jed je zelo preprosta za pripravo in okusna. Najprej vso zelenjavo očistimo in narežemo an kocke. Jajčevce olupimo, posolimo in pustimo stati 20 min, nato pa jih speremo s hladno vodo. Čebulo, česen in peteršilj sesekljamo. Na segretem olju prepražimo čebuli do zlatorjave barve in ji nato dodamo vso pripravljeno zelenjavo. Premešamo, malo zapečemo zelenjavo, dodamo česen, solimo, začinimo in vse skupaj zalijemo z malo vroče vode – toliko, da je zelenjava prekrita. Nato preložimo vse skupaj v naoljen pekač, pokapljamo z olivnim olje in pokrijemo z alu folijo. Pečemo v pred-ogreti pečici na 175°C, toliko časa, da postane zelenjava mehka. Poleg se poda mladi sir na žaru.
KOT ZANIMIVOST:
Včasih je bila zelenjava hrana revežev. Šele v 18. in 19. stoletju so meščani začeli ceniti zelenjavo kot prikuho.
Hranilna in energijska vrednost porcije jedi
Porcija | 350 g |
Energijska vrednost | 249 kcal |
Energijska vrednost | 1046 kJ |
Hranilna vrednost | |
---|---|
Maščobe | 11,6 g |
Nasičene maščobne kisline | 1,8 g |
Ogljikovi hidrati | 29,1 g |
Sladkorji | 8,3 g |
Beljakovine | 7,2 g |
Prehranske vlaknine | 8,2 g |
Informacije o alergenih
sledi zelene
Brez alergenov | Zelena | Raki | Jajca | Ribe | Gluten | Mleko | Volčji bob | Mehkužci | Gorčica | Oreški | Arašidi | Sezam | Soja | Žveplov dioksid |
Krožnik želja, pohval & pripomb
Imate skrite želje, kaj si želite naslednjič na vašem 123 krožniku? Veseli bomo tudi vsakršne pohvale ali pripombe :)
Ste vi pošiljatelj e-maila:
Zveste goste nagrajujemo s 15% popustom*!
Vas zanima kako do popusta? Izpolnite spodnji obrazec in v najkrajšem možnem času Vam bomo posredovali opis programa ugodnosti, ki smo ga razvili prav za Vas.
Ste vi pošiljatelj e-maila:
*Popust ne velja za alkoholne in tobačne izdelke. Popusti se med seboj ne seštevajo, temveč se obračunavajo zaporedno.