Njoki po kraško
Njoki so drobni cmočki (in ne svaljki) pripravljeni najpogosteje iz krompirja, moke ali zdroba, z dodatkom skute in jajca. Uvrščamo jih v široko družino testenin.
Kraško omako značilno predstavlja kraški pršut z zelenimi olivami in paradižnikovo pulpo.
KOT ZANIMIVOST:
Naš Kraški pršut ne zaostaja za najboljšimi, je bolj suh kot vsi drugi (sušijo ga 12-16 mesecev). Od leta 2005 ima zaščiteno geografsko označbo.
Hranilna in energijska vrednost porcije jedi
Porcija | 460 g |
Energijska vrednost | 484 kcal |
Energijska vrednost | 2033 kJ |
Hranilna vrednost | |
---|---|
Maščobe | 11,2 g |
Nasičene maščobne kisline | 3,2 g |
Ogljikovi hidrati | 74,3 g |
Sladkorji | 8,2 g |
Beljakovine | 19,8 g |
Prehranske vlaknine | 5,8 g |
Informacije o alergenih
NJOKI (pšenica, mlečni izdelek), OMAKA PO KRAŠKO (pšenica, mlečni izdelek in sledi jajc, listne zelene)