Njoki z mladim sirom in rukolo
Njoki ali svaljki, tudi gnocchi, so priloga iz testa. Sčasoma so dobivali različne oblike, npr. školjkasto. Iz glavne jedi so postali tudi priloga. Polnozrnati njoki nas nasitijo za dlje časa kot navadni iz bele moke ali krompirja, saj vsebujejo več vlaknin. Rukola ali rukvica je zelenjava z močnim okusom, ki spada med križnice. Vsebuje natrij, kalij, kalcij, železo, fosfor, vitamine A, B in C. Zelo okusna je s sirom – mlad mehek sir se pomeša in stopi med polnozrnate njoke, ki postanejo kremni. 1
KOT ZANIMIVOST:
Verjetno so gnocchi najstarejša oblika testenin. Izvirajo iz osrednje Italije. 1
1. Novak B in Lenarčič S. Kuharska enciklopedija: Svet gastronomije od A do Ž. 1. izd. Ljubljana. Modrijan založba d.o.o., 2009
Hranilna in energijska vrednost porcije jedi
Porcija | 450 g |
Energijska vrednost | 575 kcal |
Energijska vrednost | 2415 kJ |
Hranilna vrednost | |
---|---|
Maščobe | 31,0 g |
Nasičene maščobne kisline | 16,2 g |
Ogljikovi hidrati | 43,1 g |
Sladkorji | 5,4 g |
Beljakovine | 31,2 g |
Prehranske vlaknine | 5,0 g |
Informacije o alergenih
pšenica, mlečni izdelek, soja in sledi jajc, zelene
Brez alergenov | Zelena | Raki | Jajca | Ribe | Gluten | Mleko | Volčji bob | Mehkužci | Gorčica | Oreški | Arašidi | Sezam | Soja | Žveplov dioksid |
Krožnik želja, pohval & pripomb
Imate skrite želje, kaj si želite naslednjič na vašem 123 krožniku? Veseli bomo tudi vsakršne pohvale ali pripombe :)
Ste vi pošiljatelj e-maila:
Zveste goste nagrajujemo s 15% popustom*!
Vas zanima kako do popusta? Izpolnite spodnji obrazec in v najkrajšem možnem času Vam bomo posredovali opis programa ugodnosti, ki smo ga razvili prav za Vas.
Ste vi pošiljatelj e-maila:
*Popust ne velja za alkoholne in tobačne izdelke. Popusti se med seboj ne seštevajo, temveč se obračunavajo zaporedno.