Obara s telečjim mesom
Obara je gostejša, juhi podobna jed iz kosov mesa in zelenjave, blago začinjena. Obara je v bistvu razredčen ragu. Obaro po navadi zgostijo tako, da na maščobi prepražijo moko, porumeneli moki dodajo sesekljano čebulo in česen, premešajo in zalijejo, nato vlijejo v obaro. Pri nas je zelo priljubljena telečja obara. Meso teleta ali telice je mehkejše in lažje prebavljivo kot meso odrasle živali. Največkrat se v kuhinji uporablja meso iz notranjega stegna.
KOT ZANIMIVOST:
Teletina je bila vedno modno meso meščanske kuhinje. Zaradi boljše kakovosti pa je tudi dražje. Meso značilno vsebuje veliko niacina (vitamin B3) in cinka ter selena, ki sta pomembna kot antioksidanta.
Hranilna in energijska vrednost porcije jedi
Porcija | 500 g |
Energijska vrednost | 244 kcal |
Energijska vrednost | 1025 kJ |
Hranilna vrednost | |
---|---|
Maščobe | 8,1 g |
Nasičene maščobne kisline | 1,8 g |
Ogljikovi hidrati | 17,7 g |
Sladkorji | 3,1 g |
Beljakovine | 24,9 g |
Prehranske vlaknine | 4,5 g |
Informacije o alergenih
pšenica, sledi listne zelene, mleka in jajc
Brez alergenov | Zelena | Raki | Jajca | Ribe | Gluten | Mleko | Volčji bob | Mehkužci | Gorčica | Oreški | Arašidi | Sezam | Soja | Žveplov dioksid |
Krožnik želja, pohval & pripomb
Imate skrite želje, kaj si želite naslednjič na vašem 123 krožniku? Veseli bomo tudi vsakršne pohvale ali pripombe :)
Ste vi pošiljatelj e-maila:
Zveste goste nagrajujemo s 15% popustom*!
Vas zanima kako do popusta? Izpolnite spodnji obrazec in v najkrajšem možnem času Vam bomo posredovali opis programa ugodnosti, ki smo ga razvili prav za Vas.
Ste vi pošiljatelj e-maila:
*Popust ne velja za alkoholne in tobačne izdelke. Popusti se med seboj ne seštevajo, temveč se obračunavajo zaporedno.