
Ocvrt piščančji file po kijevsko, francoska solata
Piščančja prsa pripravljena po kijevsko so okusna in sočna. Meso se marinira z maslom, česnom, poprom, soljo in peteršiljem ter panira z moko, jajcem in drobtinami.
Solata iz nakockane mešane zelenjave, krompirja, jajc in začinjene majoneze, je v bistvu različica pariške solate.
KOT ZANIMIVOST:
Piščanca po kijevsko je v 18. stoletju izumil francoski kuhar Nicolas Appertza za ruske dvorjane, ki so raje kot domačo, rusko hrano, jedli francoske poslastice.
V francoskih kuharicah je francoska solata imenovana salade macedoine, kar pogosto prevajajo kot ¨makedonska solata¨, vendar macedoine pomeni v francoščini ˝mešana zelenjava˝.
Hranilna in energijska vrednost porcije jedi
Porcija | 420 g |
Energijska vrednost | 876 kcal |
Energijska vrednost | 3679 kJ |
Hranilna vrednost | |
---|---|
Maščobe | 54,4 g |
Nasičene maščobne kisline | 17,8 g |
Ogljikovi hidrati | 55,1 g |
Sladkorji | 3,1 g |
Beljakovine | 45,8 g |
Prehranske vlaknine | 6,5 g |
Informacije o alergenih
OCVRTI PIŠČANČJI FILE PO KIJEVSKO (gluten, jajca, mlečni izdelek in sledi soje, oreščkov, sezama), FRANCOSKA SOLATA (jajca, gorčično seme)
![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Brez alergenov | Zelena | Raki | Jajca | Ribe | Gluten | Mleko | Volčji bob | Mehkužci | Gorčica | Oreški | Arašidi | Sezam | Soja | Žveplov dioksid |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Krožnik želja, pohval & pripomb
Imate skrite želje, kaj si želite naslednjič na vašem 123 krožniku? Veseli bomo tudi vsakršne pohvale ali pripombe :)
Ste vi pošiljatelj e-maila:
Zveste goste nagrajujemo s 15% popustom*!
Vas zanima kako do popusta? Izpolnite spodnji obrazec in v najkrajšem možnem času Vam bomo posredovali opis programa ugodnosti, ki smo ga razvili prav za Vas.
Ste vi pošiljatelj e-maila:
*Popust ne velja za alkoholne in tobačne izdelke. Popusti se med seboj ne seštevajo, temveč se obračunavajo zaporedno.