• Kartica 123
  • AKCIJE
    • Študentska prehrana

Ocvrti piščančji mini file, rizi bizi

Izredno priljubljen je ocvrt piščančji file v dunajskemu paniranju iz moke, jajc in drobtin. Nato ga cvremo.

Rizi bizi je klasična italijanska jed, največkrat za prilogo. Za dober rizi bizi je najboljši sveži grah in kratkozrnati beli riž. Ko je riž napol kuhan se doda grah in kuha naprej, da je riž kuhan aldente. Pravi rizibizi je narejen na prepraženi čebuli, z kančkom masla, ki se ga doda na koncu in s svežim peteršiljem.2

KOT ZANIMIVOST:

Panada je vezivo, ki vsebuje škrob. Nam najbolj pozna panada je masa iz moke, jajca, soli in drobtin, poznamo pa še mnogo drugih panad kot so mlečna panada, krompirjeva panda, riževa panada…1

Največ ga pridelajo v Aziji. Na Tajskem je riž tako pomembna hrana, da se pozdravljajo z besedami ''A si že jedel riž?''. Indijci pojedo vsak teden povprečno 2 kg riža na osebo. Slovenci pojemo največ riža iz Padske nižine.2

1. Novak B in Lenarčič S. Kuharska enciklopedija: Svet gastronomije od A do Ž. 1. izd. Ljubljana. Modrijan založba d.o.o., 2009.
2. http://italianfood.about.com/od/vegetarianrisotti/r/blr0796.htm

Hranilna in energijska vrednost porcije jedi

Porcija 410g
Energijska vrednost 1011 kcal
Energijska vrednost 4246 kJ
Hranilna vrednost
Maščobe 53,6 g
Nasičene maščobne kisline 8,3 g
Ogljikovi hidrati 88,7 g
Sladkorji 3,7 g
Beljakovine 42,7 g
Prehranske vlaknine 4,3 g

Informacije o alergenih

OCVRTI PIŠČANČJI MINI FILE (jajca, pšenica, mleko, sledi soje, oreščkov in sezama)

Slorest d.o.o.
Verovškova 55a
1000 Ljubljana


tel.: +386 (0)1 300 42 40
fax: +386 (0)1 300 42 60
e-mail: info@slorest.si


Izdelava spletne strani: Sibit d.o.o. | Slorest d.o.o. © 2025
Naša spletna stran uporablja piškotke Za boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska uporabljamo piškotke. Če se z namestitvijo piškotkov strinjate, kliknite »shrani« in nemoteno nadaljujte z uporabo spletne strani.ShraniNE
Nastavitev piškotkov