Ocvrto piščančje bedro brez kosti in kože, francoska solata
Mehko sočno meso, ki vsebuje več maščob kot piščančji file in je temnejše barve. Z eno porcijo pokrijemo 1/3 dnevnih potreb po holesterolu. Največ ga je v koži, ki pa jo lahko odstranimo in s tem tudi zmanjšamo kalorično vrednost obroka. Kljub holesterolu pa je meso od bedra bolj bogato z nekaterimi vitamini in minerali kot pusto meso. 1
Francoska solata je sestavljen iz nakockane mešane zelenjave, krompirja, jajc in začinjene majoneze, je v bistvu različica pariške solate. Okusnejša je z jajci, vendar se lahko pripravi tudi brez. 2
KOT ZANIMIVOST:
V francoskih kuharicah je francoska solata imenovana "salade macedoine", kar pogosto prevajajo kot "makedonska solata", vendar "macedoine" pomeni v francoščini "mešana zelenjava".1
1. http://nutritiondata.self.com/facts/poultry-products/716/2
2. Novak B in Lenarčič S. Kuharska enciklopedija: Svet gastronomije od A do Ž. 1. izd. Ljubljana. Modrijan založba d.o.o., 2009
Hranilna in energijska vrednost porcije jedi
Porcija | 400 g |
Energijska vrednost | 1019 kcal |
Energijska vrednost | 4280 kJ |
Hranilna vrednost | |
---|---|
Maščobe | 79,7 g |
Nasičene maščobne kisline | 10,3 g |
Ogljikovi hidrati | 46,3 g |
Sladkorji | 2,3 g |
Beljakovine | 34,7 g |
Prehranske vlaknine | 5,8 g |
Informacije o alergenih
OCVRTO PIŠČANČJE BEDRO BREZ KOSTI IN KOŽE (pšenica, jajca, mleko in sledi soje, oreščkov, sezama), FRANCOSKA SOLATA (jajce, gorčično seme)