Pasulj s klobaso
Pasulj je tipična srbska jed, narejena iz belega fižola tetovca, prekajene svinjine in temnega prežganja. Proti koncu kuhanja se vanj priloži kuhano klobaso, ki je največkrat v črevu, narejena iz kuhanih kosov mesa, drobovine, slanine in kože. Pasulj s klobaso se uživa kot samostojno jed ''na žlico'', serviranega v globokih krožnikih in kosom kruha.1
KOT ZANIMIVOST:
Fižol, poleg visoke vsebnosti beljakovin, vsebuje tudi polifenole, katerim se prepisuje antioksidativno učinkovitost. Prav tako je bogat vir naicina in folne kisline. Nekatere snovi v fižolu pospešujejo izločanje seča.1
1. Novak B in Lenarčič S. Kuharska enciklopedija: Svet gastronomije od A do Ž. 1. izd. Ljubljana. Modrijan založba d.o.o., 2009.
Hranilna in energijska vrednost porcije jedi
Porcija | 500 g |
Energijska vrednost | 525 kcal |
Energijska vrednost | 2205 kJ |
Hranilna vrednost | |
---|---|
Maščobe | 34,3 g |
Nasičene maščobne kisline | 10,3 g |
Ogljikovi hidrati | 8,9 g |
Sladkorji | 1,0 g |
Beljakovine | 21,6 g |
Prehranske vlaknine | 1,8 g |
Informacije o alergenih
pšenica
Brez alergenov | Zelena | Raki | Jajca | Ribe | Gluten | Mleko | Volčji bob | Mehkužci | Gorčica | Oreški | Arašidi | Sezam | Soja | Žveplov dioksid |
Krožnik želja, pohval & pripomb
Imate skrite želje, kaj si želite naslednjič na vašem 123 krožniku? Veseli bomo tudi vsakršne pohvale ali pripombe :)
Ste vi pošiljatelj e-maila:
Zveste goste nagrajujemo s 15% popustom*!
Vas zanima kako do popusta? Izpolnite spodnji obrazec in v najkrajšem možnem času Vam bomo posredovali opis programa ugodnosti, ki smo ga razvili prav za Vas.
Ste vi pošiljatelj e-maila:
*Popust ne velja za alkoholne in tobačne izdelke. Popusti se med seboj ne seštevajo, temveč se obračunavajo zaporedno.