
Pečena svinjska rebra, džuveč riž
Rebra so meso s kostmi nad trebušnim delom. Dimljenje, postopek kjer se meso izpostavi lesnemu dimu, rebrom da poseben okus in vonj, kar naredi rebra še bolj okusna. Taka jed, postrežena s prilogo, je krepek zimski obrok za navdušence domače hrane.
Džuveč riž je bel riž z džuveč omako brez mesa. Omaka originalno vsebuje poleg zelenjave tudi meso, izvira pa iz Turčije. Zelenjavni džuveč je sestavljen iz prepražene in dušene čebule, paprike, paradižnika, jajčevca in peteršilja, ki ga zmešajo z belim rižem.
KOT ZANIMIVOST:
Dimljenje, poleg posebnega okusa in vonja, meso tudi zaščiti pred razvojem bakterij in plesni. Obstaja več vrst dimljenja, hladno , vroče domače in tekoče. Slednje preizkušajo na Japonskem, kjer meso namakajo v lesni kislini.
Džuveč kot orientalska jed se v srbohrvaščini imenuje "đuveč", turško pa "güvec".
Hranilna in energijska vrednost porcije jedi
Porcija | 360 g |
Energijska vrednost | 509 kcal |
Energijska vrednost | 2138 kJ |
Hranilna vrednost | |
---|---|
Maščobe | 22,2 g |
Nasičene maščobne kisline | 5,4 g |
Ogljikovi hidrati | 27,6 g |
Sladkorji | 8,7 g |
Beljakovine | 48,2 g |
Prehranske vlaknine | 6,4 g |
Informacije o alergenih
/
![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Brez alergenov | Zelena | Raki | Jajca | Ribe | Gluten | Mleko | Volčji bob | Mehkužci | Gorčica | Oreški | Arašidi | Sezam | Soja | Žveplov dioksid |
![]() |
Krožnik želja, pohval & pripomb
Imate skrite želje, kaj si želite naslednjič na vašem 123 krožniku? Veseli bomo tudi vsakršne pohvale ali pripombe :)
Ste vi pošiljatelj e-maila:
Zveste goste nagrajujemo s 15% popustom*!
Vas zanima kako do popusta? Izpolnite spodnji obrazec in v najkrajšem možnem času Vam bomo posredovali opis programa ugodnosti, ki smo ga razvili prav za Vas.
Ste vi pošiljatelj e-maila:
*Popust ne velja za alkoholne in tobačne izdelke. Popusti se med seboj ne seštevajo, temveč se obračunavajo zaporedno.