
Peresniki s tunino omako
Testenine so tipična italijanska jed, ki se v Italiji običajno uživajo kot predjed (primo piatto). Peresniki ali po italijansko penne so brez jajčne ali jajčne testenine, valjaste oblike z gladko ali brazdasto površino. Tradicionalno se kuhajo ''al dente'' in postrežejo z raznovrstnimi omakami, med katerimi so najbolj značilne s paradižnikovo osnovo, pestom in tuno. 1,2
KOT ZANIMIVOST:
Izraz ''al dente'' pomeni da je testenina ravno prav skuhana, ni premehka ne pretrda, ampak je takšna, da jo moramo zgristi. 3
1. http://sl.wikipedia.org/wiki/Testenine
2. http://en.wikipedia.org/wiki/Penne <
3. https://it.answers.yahoo.com/question/index?qid=20080602050015AAUJV9g
Hranilna in energijska vrednost porcije jedi
Porcija | 500 g |
Energijska vrednost | 980 kcal |
Energijska vrednost | 4116 kJ |
Hranilna vrednost | |
---|---|
Maščobe | 46,2 g |
Nasičene maščobne kisline | 6,8 g |
Ogljikovi hidrati | 95,4 g |
Sladkorji | 0,9 g |
Beljakovine | 46,5 g |
Prehranske vlaknine | 3,2 g |
Informacije o alergenih
Pšenica, jajca, mlečni izdelek, ribe, zelena
![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Brez alergenov | Zelena | Raki | Jajca | Ribe | Gluten | Mleko | Volčji bob | Mehkužci | Gorčica | Oreški | Arašidi | Sezam | Soja | Žveplov dioksid |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Krožnik želja, pohval & pripomb
Imate skrite želje, kaj si želite naslednjič na vašem 123 krožniku? Veseli bomo tudi vsakršne pohvale ali pripombe :)
Ste vi pošiljatelj e-maila:
Zveste goste nagrajujemo s 15% popustom*!
Vas zanima kako do popusta? Izpolnite spodnji obrazec in v najkrajšem možnem času Vam bomo posredovali opis programa ugodnosti, ki smo ga razvili prav za Vas.
Ste vi pošiljatelj e-maila:
*Popust ne velja za alkoholne in tobačne izdelke. Popusti se med seboj ne seštevajo, temveč se obračunavajo zaporedno.