
Piščančja nabodala, džuveč riž

Nabodala so atraktivni izdelek za žar, ponev ali pečico in so enostavna za uživanje. Puranja nabodala pripravijo iz večjih kosov mesa, ki jih narežejo na manjše koščke in jih pritrdijo na paličice. Med posameznimi koščki se lahko dodaja različno zelenjavo. Piščančje meso je mehko, okusno, nemastno ter lažje prebavljivo od temnih vrst mesa.
Džuveč riž je bel riž z džuveč omako brez mesa. Omaka originalno vsebuje poleg zelenjave tudi meso, izvira pa iz Turčije. Zelenjavni džuveč je sestavljen iz prepražene in dušene čebule, paprike, paradižnika, jajčevca in peteršilja, ki ga zmešajo z belim rižem.
KOT ZANIMIVOST:
Za nabodala lahko uporabimo skoraj karkoli (najpogosteje puranje, piščančje in svinjsko meso, mesne izdelke, ribe, rakce, sire, zelenjavo, sadje, itd.).
Džuveč kot orientalska jed se v srbohrvaščini imenuje "đuveč", turško pa "güvec".
Hranilna in energijska vrednost porcije jedi
Porcija | 370 g |
Energijska vrednost | 449 kcal |
Energijska vrednost | 1886 kJ |
Hranilna vrednost | |
---|---|
Maščobe | 17,5 g |
Nasičene maščobne kisline | 2,9 g |
Ogljikovi hidrati | 15,7 g |
Sladkorji | 7.8 g |
Beljakovine | 57,0 g |
Prehranske vlaknine | 4,9 g |
Informacije o alergenih
/
![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Brez alergenov | Zelena | Raki | Jajca | Ribe | Gluten | Mleko | Volčji bob | Mehkužci | Gorčica | Oreški | Arašidi | Sezam | Soja | Žveplov dioksid |
![]() |
Krožnik želja, pohval & pripomb
Imate skrite želje, kaj si želite naslednjič na vašem 123 krožniku? Veseli bomo tudi vsakršne pohvale ali pripombe :)
Ste vi pošiljatelj e-maila:
Zveste goste nagrajujemo s 15% popustom*!
Vas zanima kako do popusta? Izpolnite spodnji obrazec in v najkrajšem možnem času Vam bomo posredovali opis programa ugodnosti, ki smo ga razvili prav za Vas.
Ste vi pošiljatelj e-maila:
*Popust ne velja za alkoholne in tobačne izdelke. Popusti se med seboj ne seštevajo, temveč se obračunavajo zaporedno.