Piščančja obara z vlivanci
Obara je gostejša, juhi podobna jed iz kosov puranjega pustega mesa, zelenjave in vlivancev, ki so poznani kot jušni vložki, narejeni iz testa (moke, vode, jajc in soli), ki ga vijejo skozi sitce z večjimi luknjicami, pri čemer je treba juho stepati ali žvrkljati.1
KOT ZANIMIVOST:
Pri nas rečejo obari iz belega mesa ajmoht in žgvacet. Vlivance ali »spätzle« pogosto uporabljajo tudi za prilogo kot testenine k mesni jedi.1
1. Novak B in Lenarčič S. Kuharska enciklopedija: Svet gastronomije od A do Ž. 1. izd. Ljubljana. Modrijan založba d.o.o., 2009.
Hranilna in energijska vrednost porcije jedi
Porcija | 500 g |
Energijska vrednost | 515 kcal |
Energijska vrednost | 2163 kJ |
Hranilna vrednost | |
---|---|
Maščobe | 15,9 g |
Nasičene maščobne kisline | 6,1 g |
Ogljikovi hidrati | 22,0 g |
Sladkorji | 2,6 g |
Beljakovine | 32,1 g |
Prehranske vlaknine | 2,3 g |
Informacije o alergenih
pšenica, jajca, mlečni izdelek, zelena