Piščančja obara z žličniki
Je nadvse okusna, nekoliko bolj gosta juha s piščancem, zelenjavo in zelišči. Pripravlja se jo na različne načine, osnova pa je sveže in okusno piščančje meso. Z dodatkom žličnikov pa jed postane stara slovenska specialiteta.
KOT ZANIMIVOST:
Posebnost je Ljubljanska obara iz perutnine. Zanjo kose perutnine (lahko samo perutničke) stresejo v kostno juho skupaj z jušno zelenjavo in začimbami.
Hranilna in energijska vrednost porcije jedi
Porcija | 500 g |
Energijska vrednost | 562 kcal |
Energijska vrednost | 2360 kJ |
Hranilna vrednost | |
---|---|
Maščobe | 15,9 g |
Nasičene maščobne kisline | 6,1 g |
Ogljikovi hidrati | 22,0 g |
Sladkorji | 2,6 g |
Beljakovine | 32,1 g |
Prehranske vlaknine | 2,3 g |
Informacije o alergenih
pšenica, jajca, mlečni izdelek, listna zelena