Piščančji file v smetanovi omaki, vretena
Pusti piščančji zrezki z dodatkom omak, kot je npr. smetanova omaka, postanejo sočnejši. Sir s smetano naredi omaki kremasto strukturo in odličen okus. Obrok je bogat z beljakovinami in maščobami pa tudi s kalcijem.
Vretena so testenine spiralaste oblike, ki se uporabljajo kot priloga ali glavna jed. Tradicionalno se kuhajo ''al dente'' in postrežejo z raznovrstnimi omakami.
KOT ZANIMIVOST:
Verjetno nima noben narod toliko testenin kot Italijani. Na splošno jim pravijo pasta, kar dobesedno pomeni 'testo'. S tem izrazom zajamejo vse testenine. Testenine je vedno treba kuhati v velikem loncu (na 10 dag testenin je potreben 1 l vode).1
1. http://www.nutris.org/prehrana/abc-prehrane/kako-nastane/129-sir.html
Hranilna in energijska vrednost porcije jedi
Porcija | 500 g |
Energijska vrednost | 766 kcal |
Energijska vrednost | 3217 kJ |
Hranilna vrednost | |
---|---|
Maščobe | 31,1 g |
Nasičene maščobne kisline | 11,7 g |
Ogljikovi hidrati | 65,9 g |
Sladkorji | 5,7 g |
Beljakovine | 54,6 g |
Prehranske vlaknine | 1,8 g |
Informacije o alergenih
PIŠČANČJI FILE S SIROM (mlečni izdelek), SMETANOVA OMAKA (pšenica, mlečni izdelek, soja), ŠIROKI REZANCI (pšenica, jajca)