Piščančji file v smetanovi omaki s prilogo
Piščančji file je pusto belo meso, saj vsebuje malo nasičenih maščob in je vir vitaminov B, fosforja, kalcija in železa. Sodi med lažje prebavljive vrste mesa, saj je mehko in pusto z zelo malo maščob. 1
Piščančji file z dodatkom omak, kot je npr. smetanova omaka, postanejo sočnejši in polnejšega okusa. Pridobijo pa tudi na energijski vrednosti.
KOT ZANIMIVOST:
Kokoš je ptič, ki izvira iz različnih vrst divjih kokoši indijanskega porekla. Domačo kokoš, danes gojijo za različne namene; za meso, jajca, perje ter športne, verske in okrasne motive. 2
1. Novak B in Lenarčič S. Kuharska enciklopedija: Svet gastronomije od A do Ž. 1. izd. Ljubljana. Modrijan založba d.o.o., 2009
2. http://it.wikipedia.org/wiki/Gallus_gallus_domesticus
Hranilna in energijska vrednost porcije jedi
Porcija | 250 g |
Energijska vrednost | 385 kcal |
Energijska vrednost | 1617 kJ |
Hranilna vrednost | |
---|---|
Maščobe | 20,4 g |
Nasičene maščobne kisline | 7,5 g |
Ogljikovi hidrati | 8,0 g |
Sladkorji | 2,5 g |
Beljakovine | 41,8 g |
Prehranske vlaknine | 0,0 g |
Informacije o alergenih
pšenica, mlečni izdelek, soja, sledi zelene