Piščančji rezanci po azijsko, basmati riž
Jed, ki vas z okusom popelje v Azijo. Pusto piščančje meso v trakcih z omako iz kitajske zelenjave je saute, ki zagotavlja sočen, z beljakovinami bogat obrok, ponavadi postrežen skupaj z aromatičnim basmati rižem. Že piščančje meso vsebuje nekaj vitaminov in mineralov, kitajska zelenjava pa obroku doda tudi manjšo količino antioksidantov, ki jih naš organizem še kako potrebuje.
Basmati riž je riž indijske sorte z značilno drugačnim okusom kot navadni riž, je bolj aromatičen. Riž postane bel, po postopku glaziranja (zrnu strojno odstranijo pleve, semensko kožico in plast z beljakovinami in vitamini) in poliranja.
KOT ZANIMIVOST:
Kitajska zelenjavna mešanica vsebuje por, papriko, čebulo, bambus, korenček, črne gobe in mlad stročji grah.
Največ ga pridelajo v Aziji. Na Tajskem je riž tako pomembna hrana, da se pozdravljajo z besedami ''A si že jedel riž?''. Indijci pojedo vsak teden povprečno 2 kg riža na osebo. Slovenci pojemo največ riža iz Padske nižine.
Hranilna in energijska vrednost porcije jedi
Porcija | 470 g |
Energijska vrednost | 471 kcal |
Energijska vrednost | 1978 kJ |
Hranilna vrednost | |
---|---|
Maščobe | 8,2 g |
Nasičene maščobne kisline | 1,2 g |
Ogljikovi hidrati | 63,2 g |
Sladkorji | 0,8 g |
Beljakovine | 35,7 g |
Prehranske vlaknine | 4,4 g |
Informacije o alergenih
PIŠČANČJI REZANCI PO AZIJSKO (pšenica, sledi jajc, sledi mleka, sledi listne zelene)