
Piščančji sote s šampinjoni, njoki
Sotiranje (hitro pečenje ali praženje) piščančjega mesa v koščkih na zelo vroči maščobi v ponvi. Popečenemu mesu dodajo šampinjone in zalijejo z vodo, tako, da nastane gost sote.
Šampinjoni so gojeni kukmaki, ki slovijo po odličnem okusu in veliki kulinarični uporabnosti.
Njoki ali svaljki, tudi gnocchi, so priloga iz testa. Sčasoma so dobivali različne oblike, npr. školjkasto. Iz glavne jedi so postali tudi priloga. Običajno jih naredijo iz različnih vrst moke (pogosto bele) ali zdroba, soli in vode, ponekod dodajo še jajca in tudi krompirjev pire, skuto,... So zelo hitro skuhani, kuhane njoke odcedijo, zabelijo s prelivom ali omako, lahko s praženimi drobtinami.
KOT ZANIMIVOST:
Verjetno so gnocchi najstarejša oblika testenin. Izvirajo iz osrednje Italije.
Hranilna in energijska vrednost porcije jedi
Porcija | 490 |
Energijska vrednost | 602 kcal |
Energijska vrednost | 2528 kJ |
Hranilna vrednost | |
---|---|
Maščobe | 9,5 g |
Nasičene maščobne kisline | 2,2 g |
Ogljikovi hidrati | 86,9 g |
Sladkorji | 4,9 g |
Beljakovine | 39,3 g |
Prehranske vlaknine | 5,0 g |
Informacije o alergenih
PIŠČANČJI SOTE S ŠAMPINJONI (pšenica, mlečni izdelek, soja), NJOKI (pšenica, mlečni izdelek)
![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Brez alergenov | Zelena | Raki | Jajca | Ribe | Gluten | Mleko | Volčji bob | Mehkužci | Gorčica | Oreški | Arašidi | Sezam | Soja | Žveplov dioksid |
![]() |
![]() |
![]() |
Krožnik želja, pohval & pripomb
Imate skrite želje, kaj si želite naslednjič na vašem 123 krožniku? Veseli bomo tudi vsakršne pohvale ali pripombe :)
Ste vi pošiljatelj e-maila:
Zveste goste nagrajujemo s 15% popustom*!
Vas zanima kako do popusta? Izpolnite spodnji obrazec in v najkrajšem možnem času Vam bomo posredovali opis programa ugodnosti, ki smo ga razvili prav za Vas.
Ste vi pošiljatelj e-maila:
*Popust ne velja za alkoholne in tobačne izdelke. Popusti se med seboj ne seštevajo, temveč se obračunavajo zaporedno.