Piščančji sote s šampinjoni, široki rezanci
Sotiranje (hitro pečenje ali praženje) piščančjega mesa v koščkih na zelo vroči maščobi v ponvi. Popečenemu mesu dodajo šampinjone in zalijejo z vodo, tako, da nastane gost sote. Šampinjoni so gojeni kukmaki, ki slovijo po odličnem okusu in veliki kulinarični uporabnosti.
Rezanci so testenine v ozkih ali širših trakovih, ki se uživajo kot samostojna jed ali kot priloga. Lahko so dolgi ali kratki, jušni, jajčni, riževi in obarvani. Slednji dobijo barvo odvisno od vrste dodatka ali koncentrata v testu; npr. zeleni, rdeči, temno rjavi, črni itd.
KOT ZANIMIVOST:
Rezance izdelujejo po celem svetu na različne načine. Njihov okus in videz je odvisen od uporabljenih sestavin. Tako npr. Italijani izdelujejo jajčne rezance, Kitajci riževe in škampove, Japonci ajdove z zelenim čajem, Tajci in Indijci steklene.
Hranilna in energijska vrednost porcije jedi
Porcija | 480 g |
Energijska vrednost | 562 kcal |
Energijska vrednost | 2360 kJ |
Hranilna vrednost | |
---|---|
Maščobe | 8,9 g |
Nasičene maščobne kisline | 1,8 g |
Ogljikovi hidrati | 76,9 g |
Sladkorji | 3,5 g |
Beljakovine | 41,7 g |
Prehranske vlaknine | 3,2 g |
Informacije o alergenih
PIŠČANČJI SOTE S ŠAMPINJONI (pšenica, mlečni izdelek, soja), ŠIROKI REZANCI (pšenica, jajca)