Porova juha s krompirjem
Porova juha je odlična predjed, ki segreje telo, pospeši prebavo in odvaja vodo1. Za pripravo juhe se uporablja beli in rumeni del pora. Krompir dopolni okus juhe.
KOT ZANIMIVOST:
Por je zelenjava, ki spada med čebulnice. Vsebuje žveplo, zaradi katerega ima značilen vonj in funkcijo naravnega antibiotika. Če želimo nekoliko ublažiti njegov okus, ga na kratko blanširamo v rahlo soljeni vodi.1
1. http://vizita.si/clanek/zdravi_z/por.html
Hranilna in energijska vrednost porcije jedi
Porcija | 250 ml |
Energijska vrednost | 97 kcal |
Energijska vrednost | 407 kJ |
Hranilna vrednost | |
---|---|
Maščobe | 4,7 g |
Nasičene maščobne kisline | 0,9 g |
Ogljikovi hidrati | 11,3 g |
Sladkorji | 1,8 g |
Beljakovine | 2,2 g |
Prehranske vlaknine | 2,2 g |
Informacije o alergenih
mlečni izdelek, listna zelena